Muziektherapie

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Muziektherapie is gericht op het opleiden tot muziektherapeut. Een muziektherapeut is een musicus die zijn muzikale vaardigheden op systematische, therapeutische en doelgerichte wijze toepast bij het behandelen van kinderen en volwassenen. Het kan gaan om mensen met psychische problemen of met een verstandelijke of motorische beperking. De muziektherapeut gebruikt muziek als belangrijkste middel voor verandering, stabilisatie, acceptatie of ontwikkeling. Muziektherapeuten werken binnen de geestelijke gezondheidszorg, welzijn, justitiële inrichtingen, instellingen voor mensen met beperkingen, in het (speciaal) onderwijs en als zelfstandig gevestigd beroepsbeoefenaar. Tijdens deze vierjarige studie krijg je een brede muzikale studie op zanggebied en diverse instrumenten. De therapeutische basis verwerft zich in vakken als methodiek, muziekpsychologie, zelfervaring en gezondheidsleer.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
8.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Aantal eerstejaars studenten
13
Eerstejaars vrouw (%)
69.2 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2024

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Gedrag en Maatschappij | Enschede

Muziektherapie

ArtEZ University of the Arts, Enschede

Open dagen bij deze studie

ArtEZ University of the Arts - Enschede

nov
16
2024
Open dag ArtEZ Conservatorium Enschede
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00