Ocean Technology

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Ocean Technology. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Ocean Technology kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Ocean Technology is gericht op het beschrijven van water (zeeën, meren, oceanen, rivieren en kanalen). Je leert verzamelde gegevens te verwerken tot kaarten, tabellen en grafieken. Je meet bijvoorbeeld het getij, de golven, de stroom, de diepte en de samenstelling van de zeebodem. De gegevens die de metingen opleveren gebruik je voor de aanleg van havens, plaatsing van constructies op de zeebodem, aanleg van onderzeese pijpleidingen en verbetering van toegangskanalen.

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Niet toelaatbaar
N&G
met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Natuurkunde
N&G
met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.5
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
8.3
Aantal eerstejaars studenten
17
Eerstejaars vrouw (%)
11.8 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Techniek | Terschelling

Ocean Technology

Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden), Terschelling