Oefentherapie Cesar

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Oefentherapie Cesar leidt je op tot oefentherapeut Cesar. Dit beroep richt zich op de bewegende mens. Tijdens de studie leer je hoe je een patiënt/cliënt kunt adviseren en begeleiden bij het verminderen van de klachten en bij problemen met bewegen in het dagelijkse leven. Hiervoor stel je een breed scala van oefeningen beschikbaar. Je stemt de behandeling af op de individuele patiënt en zijn/haar mogelijkheden. Ook leer je hoe je groepslessen organiseert en mensen in de groepsles begeleidt.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
7
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Aantal eerstejaars studenten
78
Gemiddeld aantal werkuur per week
24.8
Gemiddelde maandsalaris
1600
Baankans binnen vakgebied (%)
90.6 %
Eerstejaars vrouw (%)
59 %
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
37.5 %
Tevredenheid studiekeuze (%)
70.7 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0