Security Studies

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Security Studies. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Security Studies kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bacheloropleiding Security Studies is een nieuwe interdisciplinaire opleiding. Internationaal terrorisme, cybercriminaliteit, natuurrampen en andere problemen beïnvloeden de beveiliging en veiligheid van miljoenen iedere dag. Dit leidt tot complexe veiligheidsvraagstukken in een snel digitaliserende en globaliserende wereld. Je leert deze veiligheidsvraagstukken te ontrafelen vanuit de politieke, historische en maatschappelijke context waarin ze zich voordoen. Ook kijk je naar het effect van politiek, organisaties en media hierop.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.8
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
6.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.5
Aantal eerstejaars studenten
263
Eerstejaars vrouw (%)
46.8 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Interdisciplinair | Den Haag

Security Studies

Universiteit Leiden, Den Haag

Open dagen bij deze studie

Universiteit Leiden - Den Haag

8
dec
Meeloopdag International Studies
Locatie:
Tijd: 9:00 - 13:00

Universiteit Leiden - Den Haag

14
dec
Meeloopdag International Studies
Locatie:
Tijd: 10:00 - 12:00

Universiteit Leiden - Den Haag

25
feb
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 18:00