Vertaalacademie

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Vertaalacademie. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Vertaalacademie kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Vertaalacademie leidt op tot het beroep vertaler. Je bekwaamt je in het Nederlands en Engels en in minstens één keuzetaal (Duits, Frans of Spaans). Daarnaast specialiseer je je in een toepassingsgebied naar keuze, zoals economie, recht of techniek. ICT-technieken voor vertalers maak je je eigen.

Toelatingseisen

C&M
Volledig toelaatbaar
E&M
met een tweede vreemde taal
N&G
met een tweede vreemde taal
N&T
met een tweede vreemde taal
C&M
Volledig toelaatbaar
E&M
met tweede moderne vreemde taal
N&G
met tweede moderne vreemde taal
N&T
met tweede moderne vreemde taal

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
6.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.4
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.2
Aantal eerstejaars studenten
95
Eerstejaars vrouw (%)
78.9 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Taal en Communicatie | Maastricht

Vertaalacademie

Zuyd Hogeschool, Maastricht