Belastingdienst

Apeldoorn
Niveau
Hogeschool
Bachelors
1

In 3,5 jaar gratis je hbo-diploma halen én elke maand salaris ontvangen? Dat kan!

Ben jij (bijna) klaar met je vwo, havo of mbo-4 en wil je werken in de ICT, maar ook je hbo-diploma halen? Dan is het duaal traject ICT van de Belastingdienst jouw volgende carrièrestap. Tijdens dit werk- en leertraject doe je direct praktijkervaring op en haal je in 3,5 jaar een erkend hbo-diploma. Wij betalen je studiekosten en je ontvangt ook nog eens elke maand salaris!

Uitdagend en intensief traject
Het duaal traject ICT is uitdagend en intensief. In korte tijd leer je veel en word je klaargestoomd tot ICT-professional. Je volgt trainingen en (externe) cursussen en gaat je specialiseren in infrastructuur, software development of ICT. In het laatste onderdeel van het traject schrijf en verdedig je een scriptie. Zo ontdek je zelfstandig de ICT-organisatie van de Belastingdienst, een van de grootste ICT-werkgevers van Nederland.

Het studieprogramma: 6 stappen in 3,5 jaar
Het studieprogramma is onderverdeeld in 6 belangrijke stappen:

  • Propedeuse: In het eerste half jaar ga je aan de slag met je propedeuse. Per week volg je 2 dagen college, vul je 2 dagen in met groepsopdrachten en zelfstudie en ga je 1 dag de ICT-organisatie van de Belastingdienst ontdekken. In deze periode volg je ook algemene Belastingdiensttrainingen.
  • Bootcamp: Na je propedeuse ga je je eerste praktijkervaringen opdoen. Tijdens een bootcamp leer je alle ins en outs van een specifiek vakgebied. Je sluit de bootcamp af met een praktijkopdracht.
  • Hbo-programma (specifiek): Aan het einde van je eerste jaar doorloop je (bedrijfskundige) informaticaleerlijnen die passen bij een door jou gekozen specialisatie (infrastructuur, software development of ICT).
  • Trainingen: Na het specifieke hbo-programma stel je met je mentor een opleidingspakket samen voor het komende jaar en ga je aan de slag met (externe) trainingen op het gebied van bijvoorbeeld Cloud, BPM en Java. Met deze trainingen verzamel je studiepunten.
  • Hbo-programma (algemeen): Tijdens het algemene hbo-programma volg je stof die voor alle specialisaties verplicht is. Denk aan leerlijnen op het gebied van (intra)persoonlijke en onderzoeksvaardigheden die je voorbereiden op je scriptie.
  • Scriptie: In het laatste onderdeel van je traject schrijf en verdedig je je scriptie. Hiervoor doe je onderzoek binnen jouw vakgebied.

En daarna?

Als je het duaal traject ICT goed hebt doorlopen bieden we je direct een vaste baan die in het verlengde ligt van jouw specialisatie. Score!

Meer weten? Kom naar een infoavond
Het traject start in september en er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meer weten over het duaal traject ICT? Kijk op werken.belastingdienst.nl/duaal-ict en meld je meteen aan voor een open avond!

Opleidingen van Belastingdienst

Hbo | Bachelor | Duaal | |Apeldoorn

Duaal traject ICT


Adres:
Waltersingel 1
7314 NK Apeldoorn
Tel:
+31 (0)88 - 155 19
E-mail:
werken@belastingdienst.nl