Monteur

Technisch knutselen.

Er zijn van die mensen bij wie geen telefoon, tosti-apparaat of afstandsbediening veilig is. Binnen twee minuten hebben ze het uitelkaar gehaald en weer inelkaar gezet. Gewoon uit nieuwsgierigheid hoe het apparaat werkt. Herken je je hierin? Dan schuilt er een monteur in jou. Als monteur werk je bij een fabriek of garage.

Je houdt je voornamelijk bezig met het onderhouden en repareren van allerlei soorten apparaten en machines. Het werk bestaat uit het vervangen van onderdelen, het afstellen van bijvoorbeeld motoren en het controleren van elementen van het apparaat. Daarnaast zoek je de oorzaak van een storing en leg je aan klanten uit wat er aan de hand is met hun apparaat.

Iets voor jou? Een monteur moet natuurlijk technisch inzicht hebben. Hij ziet in één oogopslag hoe een apparaat werkt en waar het kapot is. Ook kan een monteur met mensen omgaan. Je moet goed naar klanten kunnen luisteren als ze vertellen wat het mankement is van hun apparaat. Daarnaast moet je het leuk vinden om aan apparaten te sleutelen en problemen op te lossen.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.