Brood- en banketbakker

Daar zit wat in.

Je moet geen hekel aan vroeg opstaan hebben en een échte ambacht willen leren. Dan is het vak van brood-en banketbakker misschien wel wat voor jou. Als bakker houdt je je voornamelijk bezig met het maken van brood, gebak en koek. Het werk bestaat onder andere uit het inkopen van suiker, roomboter, bloem en meel, producten, het maken van deeg en het uiteindelijke resultaat beoordelen op kwaliteit. Daarnaast garneer je gebak en taarten met bijvoorbeeld fruit en slagroom. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent dan houd je ook nog een administratie bij en zorg je voor personeel. In loondienst werk je als brood-en banketbakker bij brood- en banketfabrieken of bakkerijen.

Iets voor jou? De brood- en banketbakker moet je creatief zijn zodat hij verschillende taarten en gebakjes kan ontwikkelen. Je moet zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken en je moet een goede lichamelijke conditie hebben vanwege de wisselende temperaturen en het werken in de vroege ochtend.