Werkvoorbereider

Als werkvoorbereider kun je onder andere werken bij een grafisch bedrijf zoals een drukkerij of binderij. Je bent verantwoordelijk voor het maken van werkinstructies en materiaallijsten voor produktiemedewerkers, dit kan gaan over inbinden, drukken of montage. Deze instructies leid je af van gesprekken met de opdrachtgever, kennis van het produktieproces en de tekeningen van de tekenkamer. Met deze gegevens stel je ook een bewerkingsvolgorde op en vertel je aan de produktiemedewerkers wat de eisen van de klant zijn. Naast het geven van opdrachten houd je de administratie bij van bijvoorbeeld werkuren en gebruikte materialen.

De werkvoorbereider moet zich mondeling en schriftelijk goed kunnen uitdrukken zodat de produktiemedewerkers begrijpen wat ze moeten doen. Je moet met mensen kunnen omgaan, beslissingen nemen, leiding geven en overleggen. Daarnaast moet je verantwoordelijk voelen voor je werkzaamheden en zorgen dat je geen fouten maakt.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.