Theatertechnicus

Tussen de sterren werken in het theater, maar zelf last van podiumvrees? Als theatertechnicus ben je bij elke voorstelling aanwezig en zorg je dat alles op rolletjes loopt. Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Je zorgt ervoor dat de lichten op de jusite plek hangen, de muziek wordt geregeld en het decor wordt opgebouwd. Je kunt ook gaat werken op een filmset, of bij de televisie of de radio.

Je kunt kiezen uit richtingen als geluid en licht. Als belichtingstechnicus zorg je ervoor dat een scène in een film, op televisie of op het toneel mooi wordt belicht. Je houdt rekening met de sfeer die een scène moet krijgen: met elke kleur zet je weer een andere sfeer neer. Als geluidstechnicus zorg je voor het geluid. Ook met geluid en muziek kun je veel veranderen aan de sfeer van een scène. Je mengt het geluid via een mengpaneel.
Werk je bij het toneel, dan moet je ook decors verwisselen tijdens een stuk. Dat vraagt om snelle en handige mensen. Als theatertechnicus werk je achter de schermen, het is dus niet de bedoeling dat het publiek je ziet.