reisadviseur

Als Reisadviseur ben je verantwoordelijk voor de verkoop van de producten van een reisbureau. Dat wil zeggen dat je langere reizen en kortere tripjes of dagjes, maar ook vliegtickets verkoopt aan de mensen die het bureau bezoeken.

Als er een klant het reisbureau in komt is het je taak als Reisadviseur om de wensen en eisen te inventariseren. Vervolgens vertaal je dit naar een passende reis uit het bestaande aanbod van de reisorganisaties waar het bureau mee samenwerkt. Die boek je direct waar de klant bij is, evenals de eventuele extra's. Je verkoopt namelijk naast vakanties ook lijndiensttickets voor vliegtuigmaatschappijen, reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen.

Uiteindelijk zorgt de Reisadviseur ervoor dat de klant een goed geregelde vakantie tegemoet kan zien waarbij gedacht is aan de reis naar het betreffende land, de eventuele transfer en de accomodatie. Excursies kunnen de mensen veelal ter plaatse boeken, maar de Reisadviseur moet daar wel over kunnen adviseren.

Als Reisadviseur werk je meestal op een reisbureau met meerdere Adviseurs. Er wordt vaak gewerkt met targets die je moet halen en dus moet je commercieel ingesteld zijn en pro-actief de diverse uitjes aan de man proberen te brengen.