Gezel stukadoor

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als gezel stukadoor hou je je bezig met afwerking. Je werkt met materialen als gips (pleister) en cementspecie. Die breng je aan op plafonds, binnenmuren en buitenmuren. Je werkt in de nieuwbouw, maar bent ook betrokken bij renovaties en verbouwingen. Als gezel stukadoor steek je zelf je handen de mouwen, maar kun je ook collega’s aansturen. Je kunt tekeningen lezen en de kosten van een project berekenen. Wanneer jij aan het werk bent geweest, ziet het er meteen een stuk netter uit. Dat maakt je werk dankbaar en bevredigend.

Iets voor mij?
Word je blij van de geur van gips en specie? Zie je graag snel resultaat van je werk, maar heb je ook oog voor detail? Werk je het liefst alleen of in een klein team? Ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen? Dan is de opleiding Gezel Stukadoor iets voor jou! Als gezel stukadoor heb je te maken met veel afwisseling. Je werkt bijvoorbeeld zowel binnen als buiten. Bovendien kom je telkens ergens anders.

BOL/BBL
Dit is een bbl-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert ondergronden voorbereiden op het stucwerk. Je leert berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt voor een opdracht. Je leert isolerende systemen aan te brengen. Je leert daarnaast lijstwerk, ornamenten en decoratieve technieken. Als gezel stukadoor leer je ook leidinggeven. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Stationsplein 20
    7201 ML Zutphen
    E-mail: