Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Vind je het leuk om van iets ouds iets nieuws te maken? Heb je gevoel voor stijl en vormgeving? Dan is de opleiding tot Allround meubelstoffeerder mogelijk iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround meubelstoffeerder leer je alles over kleuren, stijlen en meubelstoffen. Daarnaast leer je om meubels te monteren en demonteren, af te werken en te stofferen. Je leert hierbij verschillende technieken te gebruiken. Ook leer je werktekeningen lezen en krijg je informatie over mode.Tot slot leer je alles als Allround meubelstoffeerder alles over de eigenschappen en ontwikkelingen van vul- en afdekmaterialen, bevestigingsmiddelen en technieken en leer je collega’s te instrueren en te begeleiden. Voor deze opleiding is het van belang dat je handig bent en goed met gereedschap en machines om kunt gaan

Als allround meubelstoffeerder werk je bij een bedrijf dat meubels bekleedt. Dit kunnen nieuwe meubels zijn, maar ook versleten meubels die een opknapbeurt nodig hebben. In het laatste geval is het de taak aan jou als meubelstoffeerder om oude stoelen een nieuw stofje geven en oude kapotte banken van een goede binnenvering te voorzien. Je werkt met naalden, een nietmachine, een naaimachine en boor- en schroefmachines. Als allround meubelstoffeerder bepaal jij welke materialen voor een bepaalde klus het meest geschikt zijn. Naast het handwerk kun je ook collega’s aansturen en ze instructies geven. Je houdt de voortgang van hun werk in de gaten en controleert het resultaat.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert omgaan met stoffeer gereedschappen en weet hoe je hand- en naaimachines kunt gebruiken. Je leert vullen en stofferen en hoe je op verschillende manieren een mooie afwerking kunt maken. Natuurlijk leer je de eigenschappen kennen van de verschillende materialen. Je leert ook leiding geven aan collega’s. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    E-mail: