Werkvoorbereider industrieel produceren met hout

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur

Je bent een kei in organiseren en hebt altijd alles tot de puntjes geregeld. En stress? Daar kun je wel tegen. Herkenbaar? Misschien is de opleiding werkvoorbereider industrieel produceren met hout wat voor jou! Als werkvoorbereider organiseer je een project en ben je daar van begin tot het eind bij betrokken. Dit project kan van alles zijn, bijvoorbeeld een woningrenovatie of vervanging van horecameubilair.

Jij maakt de technische tekeningen die nodig zijn, koopt de materialen in en berekent hoeveel geld het project gaat kosten. Tijdens het project hou je steeds een vinger aan de pols. Ook overleg je met de betrokken mensen zoals de inkopers, verkopers, de productieleider en de klant. Dankzij jouw inzet verloopt het project soepel.

Als werkvoorbereider houtbranche heb je vakinhoudelijke kennis nodig. Tijdens deze MBO niveau 4 opleiding leer je alles over de producten die je gaat maken en wat hiervoor nodig is. Ook leer je hoe je een offerte maakt, kosten berekent, hoe je met een geautomatiseerd tekenprogramma een technische tekening in elkaar zet en hoe je zo’n grote onderneming tot de puntjes kan inplannen.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • E-mail: