Werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de opleiding Werkvoorbereider meubelindustrie, scheepsinterieurbouw en interieurbouw, leer je alles over o.a. interieurbetimmeringen, het maken van balies, kasten, stoelen en allerlei andere meubels en onderdelen voor woningen, winkels, kantoren en schepen.

In deze industrie en tijdens deze MBO niveau 4 opleiding is creativiteit heel belangrijk. Elk product is weer anders en moet vaak op maat gemaakt worden. Je hebt te maken met opdrachten van anderen. Als werkvoorbereider meet je de locatie heel precies op. Klopt de situatie met de gegevens die je aangeleverd hebt gekregen? Of zitten er misschien muren, leidingen of stopcontacten in de weg? Deze belemmeringen neem je weer mee in je plan van aanpak.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert een opdracht in te schatten, zodat je begrotingen en planningen kunt maken. Je leert berekeningen maken en offertes opstellen. Je leert hoe je de inkoop van materialen en gereedschappen doet en waar je op moet letten. Je leert ook leiding geven aan collega’s. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    E-mail: