Fundeon - Bouw & Infra, Harderwijk

Betonstaalvlechter

Niveau 3

Vind jij het leuk om lekker met je handen bezig te zijn en zie jij jezelf wel als leidinggevende in de bouw? Dan is de opleiding tot allround betonstaalverwerker wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot allround betonstaalverwerker wordt je opgegeleid om betonstaalproducties voor te bereiden en uit te voeren. Je leert alle alle ins- en outs over betonstaalverwerking, logistiek, het productieproces en de planning van een betonstaalproductie. Tot slot leer je een team collega┤s aan te sturen.

Als Allround betonstaalverwerker bereid je een betonstaalproductie voor en voer je die helemaal uit. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want je geeft leiding aan een team collega’s en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Als allround betonstaalverweker let je er op dat iedereen zich aan de veiligheidsinstructies houdt.

Richtingen Allround betonstaalverwerker 

Binnen de opleiding tot Allround betonstaalverwerker bestaan er drie verschillende richtingen waar je uit kunt kiezen. Het zijn allemaal afzonderljike opleidingen die na elkaar gevolgd kunnen worden:

-Allround betonstaalverwerker bouwplaats
-Allround betonstaalverwerker buigcentrale
-Allround betonstaalverwerker prefabricage

BBL en BOL

De opleiding tot Allround betonstaalverwerker kun je in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen. Meestal vol je deze opleiding in de bbl. Dit houdt in dat je gemiddeld vier dagen per week bij een bedrijf werkt en de vijfde dag naar school gaat. 

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten, moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg techniekVoor toelating met vmbo-diploma zorg & welzijn, economie of landbouw moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben.)
  • Een mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding
  • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot Allround betonstaalverwerker kun je aan de slag bij betonstaalverwerkende bedrijven. Ook kun je verder leren door een van de andere richtingen te volgen. Ook kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, om vervolgens bijvoorbeeld uitvoerder, werkvoorbereider of calculator te worden.