Horizon College - Heerhugowaard

Medewerker sign

Niveau 2

Heb je iets met computers, techniek, montage én vormgeving? Dan kom je met de mbo opleiding Medewerker Sign op niveau 2 aan je trekken. Je maakt digitale bestanden en voert ontwerpen in computerprogramma’s in. Verder monteer je signmateriaal en beheer je bestanden. Ook zorg je voor de afwerking van gegraveerde of geprinte producten. De producten die je maakt zijn bijvoorbeeld reclameborden, lichtreclame, lichtbakken, billboards en bewegwijzering. Medewerkers Sign werken in de sign- en graveersector.

Tijdens de opleiding leer je verschillende apparaten te bedienen. Je leert om te gaan met bijvoorbeeld een printer, een hittepers, een graveer- en snijmachine. Je vergroot je technische kennis en leert ook andere vaardigheden zoals klantgericht handelen, samenwerken, en oplossingen zoeken voor problemen.

Vakken

Je krijgt les in vakken als:
- Computertechniek
- Typografie & kleurenleer
- Grafisch vormgeven
- Driedimensionale techniek
- Tekenen
- Engels
- Nederlands
- Rekenen
- Kunstgeschiedenis

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg met doorstroomvoorwaarden

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag bij dienstverlenende bedrijven zoals gespecialiseerde signbedrijven, in de standbouw of grootwinkelbedrijven. Je kunt ook verder studeren en de mbo-opleiding Signmaker op niveau 3 volgen.