Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Lijkt het je leuk om meubels en interieurs te maken? Heb je gevoel voor schoonheid en comfort? Dan is Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer is voor jou. Je bent een vakman die met machines en handgereedschap werkt. Je kan gewone interieurs maken of scheepsinterieurs. Dus kasten, stoelen, balies en bureaus of luxe betimmeringen en meubels voor stuurhutten, kombuizen en kajuiten op een schip. Oog voor kwaliteit en nauwkeurigheid zijn belangrijke eigenschappen. Tijdens de opleiding wordt vooral aandacht besteed aan machines en gereedschappen. Veiligheid is erg belangrijk. Daarnaast leer je werktekeningen lezen, maak je kennis met bewerkingstechnieken, zoals lijm- en houtverbindingen. Voor de scheepsinterieurbouw leer je meubels maken die afgestemd zijn op de ronde vormen en het schommelen van een schip.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert meubels te maken van hout en plaatmateriaal. Je leert met de machines werken die je daarbij nodig hebt. Je leert de verschillende soorten hout kennen, maar ook de verschillende zagen en zaagtechnieken. Natuurlijk leer je daarbij veilig te werken. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Bekijk de vlogs van Nikki , Thomas of Marlies om een indruk te krijgen van de opleiding.

    Adres:
    Umbriëllaan 2