Sport- en bewegingsleider

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Ben je een sportfanaat en een kei in organiseren? Dan is dezeopleiding op niveau 3 op je lijf geschreven! Je wordt opgeleid tot Bewegingsleider.Als Bewegingsleider probeer je mensen aan het sporten te krijgen. Ditdoe je door het organiseren van sportevenementen, wedstrijden entoernooien. Je zorgt voor de materialen en maakt een draaiboek voor water moet gebeuren.

Daarnaast doe je de pr om ervoor te zorgen dat het evenement veeldeelnemers trekt. Je verzorgt ook trainingen en sportlessen voor(groepen) mensen. Verder stel je sport- en bewegingsprogramma's op voorspecifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld jongeren, ouderen engehandicapten. Welke vakken je tijdens de opleiding krijgt hangt af vanje specialisatie, dat kan bijvoorbeeld sportbegeleider, trainer ofinstructeur zijn. Er wordt in ieder geval aandacht besteed aan coachen,leidinggeven en het organiseren en plannen van evenementen.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert sportbegeleiding te geven aan anderen. Je leert hoe je sportlessen en toernooien kunt opzetten. Je leert trainingsprogramma's op te stellen. Je leert letten op de fysieke gezondheid van mensen. Daarnaast leer je natuurlijk ook diverse sporten kennen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Van Ijsendijkstraat