verkoopspecialist groene detailhandel

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Hou je van bloemen en planten, verzorg je ze met plezier, zie je ze de planten graag groeien of ben je gek op de geur van bloemen? Met groene vingers en vooral veel enthousiasme kun je de MBO 3 opleiding Vakbekwaam verkoper groene detailhandel volgen.

Deze opleiding leidt je op tot verkoopspecialist Groene detailhandel. Als verkoopspecialist verzorg en verkoop je onder meer bloemen en planten. Je geeft klanten advies, bijvoorbeeld over de verzorging van dieren en planten. Je geeft leiding aan verkoopmedewerkers en plant het werk in dat gedaan moet worden. Ook houd je je bezig met de PR van het bedrijf. Je bestelt producten en controleert afgeleverde goederen op kwaliteit en aantal. Je onderhandelt ook met leveranciers over prijzen en houdt de administratie van verkopen bij.

Tijdens de opleiding krijg je les in verkopen, verzorging van bloemen en planten en het inrichten van verkoopruimten. Je leert ook commercieel denken. Dat betekent dat je rekening houdt met de belangen van de winkel. Bovendien krijg je les in leiding geven, het runnen van bedrijfsruimten en het bevoorraden en bijhouden van een administratie.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Randhoeve 2
    3992 XH Houten