Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Logistiek teamleider is typisch een baan voor echte regelaars. Als logistiek groepsleider plan en organiseer je de werkzaamheden in het magazijn van een bedrijf. Je mag de boel niet in de soep laten lopen want anders kan het bedrijf haar producten niet meer verkopen. Je zorgt voor transport binnen het bedrijf, het plannen en verdelen van werk onder je medewerkers, en let erop dat bestellingen gedaan worden.

Je werkt zowel op kantoor als in het magazijn. Je houdt toezicht op je medewerkers en je controleert of het werk dat ze afleveren voldoende is. Veel werkzaamheden in een magazijn zijn geautomatiseerd. Daarom is het belangrijk dat je veel weet van logistieke systemen, automatisering, scanners en computers. Tijdens de opleiding leer je waar je op moet letten. Je leert het werk te plannen en zorgt dat alles wordt gedaan. Ook leer je hoe je je medewerkers moet aansturen en controleren. Je leert de materialen waarmee je werkt beheren en begrijpen. Bovendien leer je hoe je je werk moet rapporteren aan je leidinggevende.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Laaghuissingel 4
    5913 ES Venlo