Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Heb jij een scherpe blik en ben je technisch aangelegd? Dan is de opleiding tot Allround operator voedingsindustrie misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround operator voedingsindustrie leer je hoe je het productie-en/of verpakkingsproces van voedingsmiddelen bewaakt. Daarnaast leer je hoe je met bepaalde apparatuur, zoals bedieningspanelen, controleapparatuur en verpakkingsapparatuur omgaat. Ook leer je tijdens de opleiding waar je op moet letten bij kwaliteitscontroles aan producten. tot slot krijg je les in het aansturen van een team.

Als allround voedingsoperator houd je je bezig met het productie- en/of verpakkingsproces van voedingsmiddelen. Hierbij moet je ervoor zorgen dat het product op de juiste manier wordt gemaakt. Je moet zowel het product, het proces als de voedselveiligheid in de gaten houden. Je voegt ingrediënten bij elkaar, stelt apparatuur in en neemt monsters tijdens het proces. Als allround operator voedingsindustrie werk je altijd samen in een team. Soms begeleid je andere medewerkers.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je van alles over voedsel en alle variaties die er zijn. Je leert over de productie ervan, en het hele proces dat er achter zit tot aan je bord.  De vakken voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie, ondernemen komen allemaal voorbij. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Huis te Landelaan 2
    2283 SG Rijswijk ZH