Allround constructiewerker

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Tijdens de mbo-opleiding Allround Constructiewerker leer je hoe je leidingen en onderdelen van leidingen vervangt, aanbrengt en onderhoudt.

Als constructiewerker ben je verantwoordelijk voor het vervangen van onderdelen van leidingen en voor het aanbrengen van nieuwe leidingen binnen een bestaand leidingsysteem. Je zorgt voor het onderhoud en brengt waar nodig verbeteringen aan.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert werken met metalen als staal en aluminium. Je leert de eigenschappen  ervan kennen zodat je weet hoe je er constructies van kunt maken. Technieken als snijbranden, zagen, slijpen en lassen komen aan bod. Ook de werking van laser-, plasma of waterstraalsnijmachines. Dat is niet zonder gevaar dus veiligheid komt ook aan bod tijdens de opleiding tot allround constructiewerker. Tenslotte leer je hoe je collega’s kunt begeleiden. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Julianastraat 17
    6851 KJ Huissen
    E-mail: