Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de opleiding tot Allround brood- en banketbakker wordt je opgeleid om alle mogelijke broodproducten(bijv ongevuld en gevuld grootbrood) en banketbakkersproducten (zoals marsepein, taart en koekjes) te bereiden . Tijdens de opleiding tot brood- en banketbakker leer je hoe je patisseriepdoructen moet bereiden, decoreren en presenteren. Daarnaast leer je hoe je klanten kunt adviseren, hoe je je werkzaamheden plant en hoe je de de kwaliteit van de pattiserieproducten bewaart. Voor deze studie is het van belang dat je sociaal vaardig, handig en creatief bent aangezien je zelf nieuwe combinaties van vorm, kleur en smaak bedenkt. Daarnaast is het van belang dat je een goede concentratie hebt en nauwkeurig kunt werken. 

Als allround banketbakker maak je allerlei brood- en banketbakkersproducten. Dit gebeurt op een ambachtelijke manier, want het bakkersvak is een beroep apart. Je maakt etenswaren die vooral ook mooi zijn om naar te kijken. Je kunt goed zelfstandig werken, maar je bent ook een echte teamspeler. Naast het maken van producten houd je je ook bezig met het inkopen van grondstoffen en het beheren van de voorraad. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning van het werk.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Julianalaan 97
    8931 AH Leeuwarden