Medewerker Podium- en evenemententechniek

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Achter de schermen van een theater of een popconcert gebeurt veel. Voordat een popster op het podium de sterren van de hemel zingt of een theatergezelschap een wervelende show weggeeft moet er eerst veel geregeld worden. Als medewerker podium- en evenemententechniek help je daarbij. Je helpt bij alle dingen die moeten gebeuren aan de op- en afbouw van het podium. Je zorgt dat de tribunes goed staan, dat het podium stevig genoeg is en dat alle technische apparatuur goed werkt. Ook bij het licht- en geluid help je mee. Omdat je veel samen doet met andere medewerkers en licht- en geluidstechnici moet je naast technisch zijn, ook goed kunnen communiceren en samenwerken.

Tijdens de opleiding leer je hoe je apparatuur moet laden en lossen. Je leert ook hoe je deze apparatuur kunt installeren. Je leert hoe je een podiumconstructie veilig bouwt en hoe je tijdens de voorstelling de licht- en geluidstechnici kunt assisteren.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Jupiterweg 21
    8938 AD Leeuwarden