Friesland College - MBO Toerisme & Vrije Tijd, Heerenveen

Leidinggevende travel en hospitality

Niveau 3

Een leuk dagje uit met je vrienden? Jij neemt direct de organisatie op je schouders. Ben jij zo’n organisatietalent? Dan is de job frontofficemedewerker wat voor jou! Je werkt bijvoorbeeld in een VVV-kantoor. Je verkoopt producten en diensten aan gasten of klanten. Of je geeft ze toeristische informatie, zoals bezienswaardigheden uit de omgeving.

Jij bent medeverantwoordelijk voor de planning van het werk wat moet gebeuren. Je legt medewerkers uit wat ze moeten doen en stuurt ze aan. Dus moet je goed kunnen delegeren, controleren en corrigeren. Ook houd je het budget en de voorraden in de gaten. Maar je bent ook creatief en komt steeds op nieuwe ideeën voor producten en diensten voor jouw gasten of klanten. Tijdens de opleiding leer je hoe je leiding kunt geven. Je leert plannen en organiseren, delegeren en omgaan met het budget. Ook leer je hoe je omgaat met klanten.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vier leervakken en twee praktijkvakken)
- vmbo-diploma gemengde leerweg (vijf leervakken en een praktijkvak)
- vmbo-diploma theoretische leerweg (zes leervakken)
- mbo-diploma niveau 2

Een test maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag bij bedrijven in de sectoren horeca, toerisme en recreatie. Je kunt ook doorstuderen en een hbo-opleiding volgen, zoals Vrijetijdsmanagement.