ROC van Flevoland - MBO College Almere (Buiten)

Applicatie- en mediaontwikkelaar

Niveau 4

Tijdens de MBO-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar leer je alle aspecten die te maken hebben met de ontwikkeling van applicaties, programma┤s of instrumenten op decomputer. Je leert hoe je applicatieapparatuur kunt testen, ontwerpen,bouwen en onderhouden. Je krijgt vakken als systeemontwerp ensysteemrealisatie. Daarnaast leer je om goed samen te werken omdat je als applicatieontwikkelaar vaak in een teamwerkt.

Als applicatie- en mediaontwikkelaar heb je de kans om computerprogramma’s voor bedrijven zo goed mogelijk te maken. Je ontwikkelt besturingsprogramma┤s, netwerkprogramma┤s, games en allerlei andere interactieve software voor het bedrijf waar je een project voor doet. Je adviseert over automatiseringsmogelijkheden en gebruiksmogelijkheden van verschillende softwarepakketten. Omdat je vaak onder tijdsdruk werkt moet je beschikken over een stevig zenuwstelsel.

BOL/BBL
De opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of economie, dan moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 hebben gedaan).
  • Mbo-diploma niveau 3 van een verwante opleiding, bijvoorbeeld medewerker beheer ICT.
  • Mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding met doorstroommodules en een positief advies.
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

Instellingen kunnen nog andere eisten stellen Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de MBO-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je aan de slag op de automatiseringsafdeling van een bedrijf of een instelling. Wil je naar het HBO? Dan kan je kiezen voor bedrijfskundige informatica of hogere informatica.