ROC van Flevoland - MBO College Almere (Buiten)

Netwerk- en mediabeheerder

Niveau 4

Zit jij nu al liever achter de computer dan aan je huiswerk? Als Netwerk- en mediabeheerder verdien je met computeren je geld! Een Netwerk- en mediabeheerder zorgt ervoor dat het netwerk van alle computers binnen een bedrijf goed werkt. Je installeert netwerken en je lost storingen op als die er zijn. Verder geef je de gebruikers van het netwerk instructies over hoe ze het netwerk moeten gebruiken. Ook test je af en toe of alles nog goed loopt.

Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je computersystemen kunt onderhouden en hoe netwerken beveiligd kunnen worden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het onderhouden van apparatuur en leer je hoe je gebruikers het best kunt ondersteunen en adviseren. Daarom krijg je niet alleen praktijkgerichte vakken (zoals netwerkbeheer) maar ook communicatieve vakken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
- Mbo-diploma niveau 3 van een verwante opleiding, bijvoorbeeld Medewerker ICT Beheer.
- Mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding met doorstroommodules en een positief advies.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Afgestudeerde ICT- en mediabeheerders kunnen aan de slag op de automatiseringsafdeling van allerlei bedrijven en instellingen. Je kunt ook doorstuderen op hbo-niveau. Dan kun je bijvoorbeeld de opleiding Informatica gaan doen.