Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Heb jij gevoel voor mode? Kun je goed met mensen omgaan? Dan is de opleiding Verkoper Mode iets voor jou!   

Je werkt in een team. Samen open je de winkel en verdeel je de taken die er liggen voor die dag. Als verkoper mode zorg je ervoor dat de winkel er netjes en volgens de laatste trends en mode uitziet. Je let goed op hoe de verschillende producten (zoals kleding, schoenen en accessoires) gepresenteerd worden. Je zorgt dat ze aantrekkelijk zijn voor je klanten. Je verricht kassawerkzaamheden, verwerkt binnengekomen goederen en houdt de voorraden bij. 

Jij bent het visitekaartje van de winkel waar je werkt! Je bent gastvrij, hebt een glimlach op je gezicht en houdt in de gaten wanneer een klant hulp nodig heeft. Je geeft klanten advies en zorgt dat ze zich welkom en goed voelen. Zodat ze tevreden met hun nieuwe aankopen en outfits de winkel weer verlaten!  

BOL/BBL
De opleiding Verkoper Mode is een BOL-opleiding. Je krijgt 1 tot 1,5 jaar lang les en praktijk op niveau 2. Tijdens de eerste weken volg je algemene vakken. Je leert veel over de modewereld en je bekijkt welke richting jou het meeste aanspreekt. Daarnaast is er aandacht voor algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Straat van Florida 1
    1334 PA Almere