Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Wil jij militair worden? En je specialiseren in een extra vak? Dat kan met één van onze VeVa-opleidingen. VeVa betekent Veiligheid en Vakmanschap. We bereiden je voor op een baan als soldaat, matroos of marinier. Daarnaast kun je je specialiseren. Kies je voor Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT? Dan leer je alles over computertechniek. Je leert meer over het werk in een computercentrum. Je installeert bijvoorbeeld computerapparatuur en je legt netwerken aan. Je gaat bij de Landmacht aan de slag bij de Verbindingsdienst. Daar zorg je ervoor dat alle eenheden aangestuurd kunnen worden. Maar ook dat ze met elkaar kunnen communiceren. In elke eenheid werken militairen van de verbindingsdienst, je moet dan meedoen met alle militaire aspecten van die eenheid, dat kan best een uitdaging zijn. Wil je na deze opleiding liever buiten Defensie aan de slag? Dan heb je al een mooie basis voor een beroep in de ICT.


Tijdens de opleiding leer je onder andere het aanleggen en onderhouden van radio- en computersystemen en netwerken, basisvaardigheden voor militairen, uitvoeren van coördinerende taken, in actie komen bij incidenten en noodgevallen, beveiligingswerk en werken met de radar.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.



Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Straat van Florida 1
    1334 PA Almere