Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als logistiek teamleider geef jij onder andere leiding in een magazijn of distributiecentrum. In dit beroep heb je verantwoordelijkheid. Dankzij jou doet iedereen zijn werk en loopt alles perfect. Je plant en organiseert alle werkzaamheden zoals: de ontvangst van goederen, het controleren van de voorraad en het klaarmaken van goederen voor verzending. Daarnaast geef je leiding, maar je werkt ook zelf mee. Je moet dus flink kunnen doorwerken en nauwkeurig zijn. Het is dan ook belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Je overlegt regelmatig met je medewerkers. Je checkt of ze hun werk goed doen en of ze veilig werken. Als ze hulp nodig hebben, kunnen ze bij jou terecht en kan je ze ook helpen. Jij weet wat er allemaal gebeurt op de werkvloer. En let goed op wat de klanten willen. Daarom ben je een belangrijk aanspreekpunt voor zowel je werknemers als je klanten. Je houdt je baas op de hoogte van hoe het gaat in het magazijn.


Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over logistiek en leidinggeven. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden die je meteen kunt toepassen tijdens je stage of in je leerbedrijf.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.


Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Straat van Florida 1
    1334 PA Almere