Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als Manager Retail heb je een aansturende, uitvoerende en voorbeeldrol. Je bent verantwoordelijk voor alles in en om het filiaal binnen het gestelde beleid van het hoofdkantoor. Dat betekent dat een Manager retail allerlei taken met betrekking tot commercie, financiën en personeel in zijn pakket heeft. Jij voert de taken op eigen initiatief uiten je neemt de verantwoordelijkheid voor je beslissingen waaruit je ondernemendheid blijkt.

Als Manager Retail kom je uiteindelijk te werken in de detailhandel in uiteenlopende winkelformules. Hij beheert een klein centraal geleid filiaal of kleine afdeling. Het filiaal maakt deel uit van een grote winkel (franchise) keten of kleinere onderneming met enkele vestigingen van een zelfstandig ondernemer. Dit kan zijn in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB), maar vooral bij het Grootwinkelbedrijf (GWB), zowel in de food- als non-foodsector.

Je bent sociaal vaardig en gastheer binnen jouw filiaal of afdeling. Je bent in staat relaties met je medewerkers, klanten en andere betrokkenen op te bouwen en te onderhouden. Voor je filiaal of afdeling denk je commercieel: je denkt vanuit de klant, zoekt kansen en weet hoe je het beste in het belang van de organisatie en de klant kunt opereren.

Word jij de nieuwe Manager Retail? Wil jij werken in een uitdagende branche waar je voortdurend in contact komt met mensen? Ben jij flexibel, commercieel en klantgericht ingesteld? Misschien is deze opleiding dan wel wat voor jou!

 

Flex-opleiding
De flex-opleiding is een traject binnen de reguliere opleiding. Het tempo van de flex-opleiding ligt hoger dan die van de reguliere opleiding waardoor je de opleiding versneld kunt afronden.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Winterspelenplein 25
    1362 LE Almere