Coördinator sportinstructie, training en coaching

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Ben je een sportfanaat en een kei in organiseren? Dan is deze opleiding op je lijf geschreven! Je wordt opgeleid tot bewegingsleider. Als bewegingsleider probeer je mensen aan het sporten te krijgen. Dit doe je door het organiseren van sportevenementen, wedstrijden en toernooien. Je zorgt voor de materialen en maakt een draaiboek voor wat er moet gebeuren.

Daarnaast doe je de pr om ervoor te zorgen dat het evenement veel deelnemers trekt. Je verzorgt ook trainingen en sportlessen voor (groepen) mensen. Verder stel je sport- en bewegingsprogramma's op voor specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld jongeren, ouderen en gehandicapten. Welke vakken je tijdens de opleiding krijgt hangt af van je specialisatie, dat kan bijvoorbeeld sportbegeleider, trainer of instructeur zijn. Er wordt in ieder geval aandacht besteed aan coachen, leidinggeven en het organiseren en plannen van evenementen.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Activeren, organiseren, coachen, stimulerend leiding geven. Je leert het allemaal tijdens de opleiding coördinator sportinstructie, training en coaching. Je leert ook trainingen voor te bereiden en welke verschillende opzetten je kunt gebruiken. Je leert coachend leiding geven. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.