Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Heb je interesse voor communicatie marketing en ben jij creatief? Dan is de opleiding Allround Signmaker misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround Signmaker leer je signproducten (autoreclame, gevelreclame, reclamezuilen, banners, vlaggen, kleding, tekst- en naamplaten) te ontwerpen, bewerken, vervaardigen en monteren. Daarnaast leer je over het uitvoeren van bestands- en opslagbeheer en bedrijfsvoering. Tot slot leer je alles over technieken die van pas komen bij het beroep van signmaker, zoals plotten, snijden en frezen

Als signmaker ben je bezig met visuele communicatie en bedenk je creatieve oplossingen voor het overbrengen van reclameboodschappen. Je begint in dit vak met uitvoerende werkzaamheden. Denk aan de digitale voorbereiding, printen, plotten, frezen en het snijden van letters en beelden. De Allround Signmaker besteedt ook veel aandacht aan het ontwerpen van signproducten en de bedrijfsvoering. Andere dingen die je doet zijn: een marketing- en salesplan opstellen, klanten werven en materiaal inkopen. Deze opdrachten voor je zelfstandig uit. Daarnaast geef je als Allround signmaker leiding aan je collega’s. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van een idee of concept van je opdrachtgever.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert hoe je kunt beletteren, graveren en hoe je lichtreclame maakt. Als allround signmaker is de projectleiding ook aan jou toevertrouwd. Je leert daarom tijdens deze opleiding hoe je klantcontacten onderhoudt en je leert plannen en administratie voeren. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Dr. Ahausstraat 1
    5042 EK Tilburg