Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Vind je het leuk om met mensen te werken, ben je stress bestendig en geef je graag leiding? Ga dan aan de slag als eerste medewerker fastservice! Je werkt in fastservicebedrijven, zoals fastfoodrestaurants en ijssalons. Je bent bezig met het bereiden en verkopen van voorbewerkte producten zoals snacks, kleine gerechten, warme en koude dranken. Ook geef je leiding aan een aantal medewerkers. Jij stuurt mensen aan en legt hen uit wat er van hen wordt verwacht. Je bent verantwoordelijk voor het ontvangst en opslag van geleverde goederen en grondstoffen. Soms is het erg druk, maar je schiet niet snel in de stress. Ook vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken.

Tijdens de opleiding leer je hoe je moet leidinggeven en samenwerken. Je leert hoe je de dagadministratie uitvoert. Ook leer je te werken volgens de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, HACCP-richtlijnen en milieuzorg.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert foodconcepten en bedrijfsformules kennen. Een biologische sandwich laat zich nou eenmaal anders bereiden dan een hamburger met friet. Voedingsleer en warenkennis horen bij deze opleiding. Je leert letten op kwaliteit en hygiëne. Gastvrijheid is erg belangrijk in dit beroep, dus omgaan met klanten is een groot onderdeel van de opleiding 1e medewerker fastservice. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Laarderhoogtweg 51
    1101EB Amsterdam zuidoost