Medewerker fastservice

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Vind je het leuk met mensen te werken en ben je stress bestendig? Ga dan aan de slag als medewerker fastservice! Als medewerker fastservice werk je in fastservicebedrijven, zoals fastfoodrestaurants, ijssalons, cafetaria’s en strandpaviljoens. Je bent bezig met bereiden en verkopen van voorbewerkte producten zoals snacks, kleine gerechten, warme en koude dranken. Je luistert naar de wensen van een gast, neemt verschillende bestellingen op en maakt deze klaar. Ook help je bij de ontvangst en opslag van geleverde goederen en zorg je dat het bedrijf schoon is. Soms is het erg druk, maar je schiet niet snel in de stress. Ook vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken.

Tijdens de opleiding leer je samenwerken. Ook leer je nauwkeurig en hygiënisch te werken en doe je je werk volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, HACCP-richtlijnen en milieuzorg.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Tijdens de opleiding medewerker fastservice leer je voedingsleer en warenkennis. Je leert hoe je kwaliteit kunt herkennen en verbeteren. Ook leer je gastvriendelijk te zijn. Foodconcepten en bedrijfsformules komen voorbij. Natuurlijk leer je ook met verschillende apparaten te werken. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Van Ketwich Verschuurlaan 100
    9721SW Groningen