Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Posters, flyers, advertentiesàoveral kom je het werk van DTP-ers tegen. Zij zijn de creatievelingen die allerlei media ontwerpen. Ook de websites, games en animaties die je elke dag te zien krijgt komen uit de koker van de DTP-er. Als allround DTP-er werk je vaak samen en ontwerp je een project. Soms werk je alleen. Je bereidt je werkzaamheden voor en met behulp van opmaakprogramma’s maak je het beeld en de tekst zo dat de klant tevreden is. Soms ontwerp je multimediaprojecten zoals games en animaties. Om een goede DTP-er te worden moet je creatief zijn en goed kunnen werken met kleuren en vormen.

Tijdens de opleiding leer je hoe je allerlei verschillende opmaakprojecten moet ontwikkelen en uitvoeren. Je leert opmaakprogramma’s en opmaaktechnieken kennen en zo te werken met beeld, tekst en geluid dat je alleen of samen met je collega’s goede projecten kunt maken.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Abe Lenstra Boulevard 29
    8448 JA Heerenveen