Scheidegger College - Rotterdam

Commercieel medewerker

Niveau 3

Tijdens de mbo-opleiding Commercieel medewerker leer je onder andere hoe je producten verkoopt, klanten werft en offertes opstelt.

Commercieel medewerker is dé baan voor mensen met een vlotte babbel. Als commercieel medewerker heb je een veelzijdige taak op de afdeling verkoop van een bedrijf of in een contactcenter. Je voert allerlei commerciële activiteiten uit, zoals klanten werven en producten verkopen. Je bereidt offertes voor en informeert klanten over alle mogelijkheden van het bedrijf. Soms heb je contact met de klant via de telefoon of je gaat naar de klant toe. Je moet dus representatief zijn en goed met mensen kunnen omgaan. Naast het contact met de klant, houd je ook de administratie van je werk bij op de computer.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg sector economie. Heb je een vmbo-diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of techniek dan moet je een van de vakken wiskunde, economie of een 2e moderne taal hebben gedaan).
  • Mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding, bijvoorbeeld commercieel administratief medewerker.
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden