Scheidegger College - Rotterdam

Secretaresse

Niveau 3

Hou jij van regelen en organiseren? En vind je het leuk om mensen te woord te staan? Dan is secretaresse het beroep voor jou. Als secretaresse ben je het ‘visitekaartje’ van een bedrijf, want het contact met de buitenwereld verloopt via jou. Je neemt de telefoon aan, je stuurt faxen en schrijft brieven. Maar je houdt ook de agenda’s van je collega’s bij, je maakt afspraken en plant vergaderingen. Je moet dus ook goed met mensen om kunnen gaan.Tijdens de opleiding leer je hoe je je collega’s of je leidinggevende kunt ondersteunen. Je krijgt les in het verwerken van correspondentie, je leert zakelijk communiceren en ervaart hoe je zorgvuldig kunt werken. Bovendien krijg je les in verschillende computerprogramma’s en je leert minstens één vreemde taal.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), liefst met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal.
- mbo-diploma niveau 2.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Met je diploma kun je direct gaan werken als secretaresse.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.