Scheidegger College - Rotterdam

Junior assistent-accountant

Niveau 4

Tijdens de mbo-opleiding Junior assisent-accountant leer je boekingen te verrichten en voorbereidingen te treffen voor de aangifte omzetbelasting en voor de afhandeling van de aangifte loonheffingsafdracht. Daarnaast leer je werkzaamheden te verrichten voor de aangifte inkomstenbelasting en hoe je projectadministratie, urenadministratie en administratie van kwantitieve gegevens uitvoert. Tot slot leer je het inkoopboek, verkoopboek, bankboek en kasboek van klanten bij te werken.

Als junior assistent-accountant orden je gegevens voor de aangiften van de loonheffing en de inkomstenbelasting. Je werkt mee aan de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting van administraties, en aan de jaarrekening. Per dossier controleer je gegevens. Je stelt de aangifte omzetbelasting en de proef- en saldibalans op. Je voert journaalposten in en stelt ten slotte de resultatenrekening op.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Een diploma vmbo met kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg.
- Een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 havo of vwo.
- Een mbo opleiding niveau 3.

Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Assisent accountant niveau 4 kun je aan de slag op de financiële administratie van een bedrijf of een accountantskantoor. Je kunt doorgroeien naar hogere administratieve functies met meer verantwoordelijkheden. Je kunt ook verder leren en een verwante mbo- of hbo-opleiding volgen, zoals bedrijfseconomie, accountancy of fiscale economie.