Friesland College - CIOS-Heerenveen

Coördinator sport- en bewegingsagogie

Niveau 4

Ben jij een echte coördinator sport - en bewegingsagogie? 

Dan vind je het zeker leuk om bewegen als middel te gebruiken om het gedrag van mensen te beïnvloeden. Daarnaast heb je interesse in specifieke doelgroepen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je via sport en bewegen mensen met een bewegingsbeperking of mensen met persoonlijke problemen kunt helpen bij hun ontwikkeling. Dat kunnen senioren zijn, kinderen of jongeren met een hulpvraag en mensen met een beperking of psychische stoornis. 

Ontwikkel jezelf

De opleiding Coördinator sport - en bewegingsagogie duurt 3 jaar. In die periode werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je vooral tijdens je stages. Denk bijvoorbeeld aan begeleiden, signaleren en inventariseren van de vraag van deelnemers, samenwerken en overleggen, en plannen en organiseren.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

- Je hebt een vmbo-diploma, minimaal kaderberoepsgerichte leerweg- Een kennismakingsgesprek hoort tot de toelatingsprocedureSpeciale eisen- Test- en selectiedag en medische keuring- Je bent in het bezit van zwemdiploma A & B

Toekomstmogelijkheden

Na je opleiding ben je inzetbaar bij verschillende zorginstellingen, jeugdhulpverlening, praktijken voor fysiotherapie, ergotherapie, sportverenigingen en revalidatiecentra. Je hebt te maken met verschillende doelgroepen en leeftijden zoals mensen met een beperking, ouderen, gedetineerden, mensen met een psychische stoornis en kinderen. Ook leer je mensen bewegingen correct aan. Je kunt vorderingen en problemen signaleren en daar tijdig op inspringen

Duur

Deze opleiding duurt 3-4 jaar