Maatschappelijke Zorg

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur

Deze opleiding leidt je op tot medewerker gehandicaptenzorg of medewerker volwassenenwerk. Je werkt met ouderen, gehandicapten, en mensen met psychische- of gedragsproblemen. Je helpt ze om hun leven (opnieuw) in te richten en om een volwaardig deel uit te maken van de maatschappij. Je helpt mensen bij hun persoonlijke verzorging (aankleden, wassen enz) en met het huishouden.

Maar je moedigt ze ook aan om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Daarnaast verbeter je de levenskwaliteit van mensen door een aantrekkelijke daginvulling te plannen. In overleg met de persoon zelf stel je een begeleidingsplan op. Dit wijzig je regelmatig in de loop van je zorgwerk.

Pedagogiek en (ontwikkelings)psychologie maken een belangrijk deel uit van de opleiding. Je leert sociaal-pedagogische technieken voor hulpverlening. En je raakt bekend met aandoeningen zoals MS, ADHD en autisme.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Zie per richting.
Adres:
Campusbaan 6
6512 BT Nijmegen