Technicus engineering

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Stel je voor: een supersnelle sorteermachine die door jou getekend en gemaakt is. Of een kopieermachine die nooit vastloopt! Je ontwerpt machines en installaties, kiest de materialen en onderdelen die nodig zijn en bedenkt hoe alles moet worden gemaakt en in elkaar gezet.

Jij bent de vakman die het proces kent, vanaf de tekening tot en met de uiteindelijke oplevering. Je begeleidt je medewerkers tijdens het maken van de machine en bewaakt het budget. Je wilt natuurlijk wel dat jouw lift of lasrobot perfect werkt! Daarom laat je al je producten grondig testen en inspecteren. Wanneer een apparaat moet worden gerepareerd of onderhoud nodig heeft, zorg jij dat de juiste mensen het juiste werk doen.

De vraag naar goede technici is groot en de salarissen zijn uitstekend. Je kunt ook verder leren. De weg van mbo naar hbo wordt niet voor niets de Koninklijke Route genoemd. Vaak is een verkorte hbo-opleiding mogelijk.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Tijdens deze opleiding krijg je vaktechnische vakken zoals ontwerpen, installatietechniek, programmeren en technisch tekenen. Ze vormen de basis waarmee je verder kan. Je leert de verschillende materialen, systemen en besturingen kennen. Ook leer je hoe je de kosten kunt berekenen en hoe je een project kunt managen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Campusbaan 6
    6512 BT Nijmegen