Marketing, communicatie en evenementen

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur

Met de opleiding Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie kun je alle kanten op. Afhankelijk van de uitstroomrichting die je na het eerste jaar van je opleiding kiest, help je bijvoorbeeld mee met alle marketing- en communicatieactiviteiten van je bedrijf. Je doet dit door de afdelingsmanager te ondersteunen bij het maken en uitvoeren van marketing- en communicatieplannen. Samen met collega's verzamel en analyseer je gegevens over de afzetmarkten van het bedrijf. Ook de concurrenten hou je goed in de gaten. Je maakt productpresentaties en organiseert verkoopacties. Die leuke reclamecampagne heb jij helpen bedenken. Je maakt en verzendt voorlichtings - en promotiemateriaal, mailings en nieuwsbrieven. Ook schrijf je pers- en nieuwsberichten, maak je webpagina’s bij en praat je met journalisten.

Organiseer je graag? Dan kun je met de uitstroomrichting Evenementenorganisatie werk vinden bij een bureau dat evenementen organiseert, in een theater of museum, bij tv-producties of een evenementenhal. Je organiseert allerlei evenementen, zoals een promotiecampagne voor een nieuw product, een congres, een toernooi of een popfestival. Ook ben je bezig met het organiseren van beurzen. Je regelt alles voor deze evenementen. Dat betekent dat je veel met andere mensen moet regelen en dus goed moet kunnen communiceren.

Ben je zelfstandig en communiceer je graag met andere mensen? Lijkt het je leuk om op een marketing of communicatieafdeling te werken of evenementen te organiseren? Weet jij wat klanten willen? Hou je van markten onderzoeken? Ben je nauwkeurig en creatief? Vind je het leuk om steeds nieuwe dingen te doen en ben je in voor actie? Dan is de opleiding Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie iets voor jou!

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

Zie per richting.
Adres:
Campusbaan 6
6512 BT Nijmegen