Medewerker sport en recreatie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Naast de algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, studieloopbaanbegeleiding en bewegingsleer werk je aan de basistechnieken van sport- en bewegingsactiviteiten. Je helpt bij les- en leidinggeven tijdens sport- en bewegingsactiviteiten, sportspelen organiseren voor kinderen, volwassenen en ouderen, trainingen en coaching. Ook motiveer je de mensen die aan het sporten zijn. Je werkt veel met opdrachten in de beroepspraktijk. In jaar 1 start je met een oriëntatie op verschillende sporten. Daarna volg je in de opleiding drie vakgebieden/specialisaties:
- (Assistent) Fitnesstrainer A
- (Assistent) Zwembadmedewerker
- Sportbuurtwerker/buitenschoolse opvang

Naast de theorie en praktijk van deze drie vakgebieden krijg je vakken als Leren Loopbaan Burgerschap, Sport & Maatschappij.

Tijdens de opleiding leer je onder andere te helpen tijdens sport- en bewegingsactiviteiten. Verder leer je naast het begeleiden van de sporters vragen te beantwoorden, nieuwe deelnemers in te schrijven en uitje te organiseren.

Gemeenschappelijke basis
De opleiding Dienstverlener Plus Sport & Recreatie heeft een gemeenschappelijk basisdeel met de opleidingen Dienstverlener Plus Zorg & Welzijn, Dienstverlener Plus Facilitair, Dienstverlener PlusAdministratief en Dienstverlener Plus ICT. Je kiest hier voor deopleiding Dienstverlener PLus Sport & Recreatie. Deze vijfopleidingen hebben een gemeenschappelijke basis. Daardoor is tussentijds overstappen bij deze opleidingen makkelijker. Dit kan alleen het eerste jaar.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je krijgt de vakken sport, spel en entertainment, zodat je leert welke activiteiten je kunt organiseren en hoe je die kunt begeleiden. Je leert hoe je creatieve activiteiten op kan zetten. Tijdens de opleiding is veel aandacht voor hospitality, dat is klantgerichtheid en klantvriendelijkheid. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Campusbaan 6
    6512 BT Nijmegen