ROC van Amsterdam - MBO College Zuid

International Beauty Therapist

Niveau 4

Jezelf goed voelen en in goede gezondheid is al heel lang de standaard. Mensen houden zich dagelijks bezig met gezonde voeding, sporten en er aantrekkelijk en verzorgd uitzien. In de levendige en internationale stad Amsterdam is dit niet anders. Wij spelen actief in op deze trends en ontwikkelingen in de beautybranche met de nieuwe tweetalige opleiding International Beauty Therapist. Je leert niet alleen het beroep zelf, maar na het behalen van je diploma kun je de (internationale) klanten verzorgen, ontspannen en cosmetische behandelingen en het juiste huidadvies geven.

De opleiding bevat tweetalig mbo-onderwijs. Dit betekent dat je les krijgt in het Engels Ć©n Nederlands. Je wordt niet alleen beoordeeld volgens de eisen van het diploma Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4, maar ook van het Engelse diploma Level 2 Beauty Specialist Techniques en level 3 Beauty Therapy Treatments . Deze beoordeling bereid je voor op werken met alle internationale doelgroepen die de stad Amsterdam kent.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL.

Toelatingseisen

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. Daarnaast is het voor deze opleiding van belang dat je geen productallergieƫn hebt.

Toekomstmogelijkheden

Als international beauty therapist kun je gaan werken bij (internationale) schoonheidssalons, beautysalons, wellness-centra, drogisterijen, cruiseschepen, als zelfstandig schoonheidsspecialist (zzp'er) of als vertegenwoordiger in de cosmetica- en hospitalitybranche.