Vitaliteitsbegeleider in Zorg & Welzijn

Niveau
Duur

Houd je zelf van beweging en daarnaast ook anderen in beweging brengen? Houd je van mensen ondersteunen in hun dagelijks leven? Ben je op zoek naar een opleiding waar bewegen, welzijn en zorg centraal staan? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je combineert Zorg, Welzijn en Sport in je dagelijkse werk. Je leert in deze opleiding om beweegactiviteiten toe te passen, ondersteuning en zorg te verlenen. Je werkt hierin samen met collega’s in een team. Jouw collega’s zijn veelal opgeleid als Verzorgende-IG, Begeleider Gehandicaptenzorg of Begeleider Specifieke Doelgroepen. Ook jij wordt opgeleid als zorgverlener/begeleider, maar jij hebt iets extra’s, door wat je allemaal weet en kan op het gebied van gezondheid en bewegen. Je werkt met ouderen en mensen met een handicap of chronische aandoening. Ondersteuning en stimuleren van vitaliteit staat centraal.


De opleiding Vitaliteitsbegeleider in Zorg & Welzijn is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 3. Je gaat ongeveer 60% van de tijd naar school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.


Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.
Adres:
Laan van Spartaan 2
1061 MA Amsterdam