ROC van Amsterdam - MBO College Centrum

Leidinggevende leisure & hospitality

Niveau 4

Ben jij een echte leidinggevende leisure & hospitality?
Elke dag is anders in de wereld van reizen, recreatie en front office. Elke reiswens die je vervult en elke activiteit die je organiseert is uniek. Je werkt zelfstandig en hebt veel contact met mensen. In sommige functies ga je regelmatig naar het buitenland. Voor andere functies ga je soms op studiereis. Afhankelijk van het bedrijf waar je voor werkt, ontvang je klanten aan een balie en organiseer je activiteiten. Of je werkt met een team voornamelijk aan de telefoon en achter je computer. Welke baan je ook kiest, je zult in elk geval klantgericht, creatief en zorgvuldig te werk gaan. Met deze ingredienten - aangevuld met jouw enthousiasme en passie - ga je in deze branche met plezier naar je werk.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Je bent ouder dan 16 jaarJe hebt een vmbo-diploma (sector Economie) theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerwegWe adviseren een vakkenpakket met wiskunde, economie en een tweede vreemde taalInformeer naar de mogelijkheden met een diploma vmbo basisberoepsgericht richting SDVJe hebt een overgangsbewijs havo of vwo 3-4Informeer bij de opleiding van je keuze naar eventuele aanvullende eisen.

Toekomstmogelijkheden

Met een diploma van de opleiding Leisure & Hospitality kun je onder andere aan de slag bij bedrijven die zich richten op de verkoop van (zaken) reizen, reisleiding, ontvangst van gasten, de luchtvaart, E-commerce, product/inkoop, groepsreizen en incentives. Je kunt ook aan de slag in verschillende functies bij een recreatiebedrijf als een camping, een attractiepark, een bungalowpark, outdoorbedrijf, zwembad of een evenementenorganisatie. Maar je kunt ook verder leren. Je kunt doorstromen naar een hbo opleiding. Denk aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, Vrije Tijd Management of de Hogere Hotelschool. Ook Personeel & Arbeid en Commerciële Economie behoren tot de mogelijkheden.