ROC van Amsterdam - MBO College Airport

Leidinggevende travel & hospitality

Niveau 4

Wat houdt je beroep in?
Als Leidinggevende travel & hospitality adviseer je klanten en ontvang je gasten. Ook verkoop je reizen en regel je alles wat daarbij komt kijken. Werkgevers verwachten van jou dat je enthousiast en gastvrij bent. Je kunt goed met mensen omgaan en je ziet er verzorgd en netjes uit. Je hebt talent voor verkopen, werkt nauwkeurig en bent gedreven om resultaten te behalen. Ook leer je om leiding te geven en mensen te motiveren en aan te sturen. Daarnaast volg je alle trends en ontwikkelingen in de branche. Zo weet jij precies waar je gasten of klanten behoefte aan hebben.

Je opleiding in het kort
Voor niveau 4 word je (mede)verantwoordelijk voor de organisatie vaneen evenement dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Je hebt de keuze omdit te doen tijdens je stage of in een projectgroep op school. Een ander onderdeel van de opleiding is het schrijven van je eigenondernemingsplan. Hoe maak ik de begroting? Hoe zet ik mijn ondernemingin de markt? Hoe ga je om met personeelsmanagement? Theorie en praktijkwisselen elkaar af.

Wat heb je in je mars?
Je functioneert uitstekend in teamverband en kunt goed omgaan metmensen van verschillend niveau en karakter. Je werkt zelfstandig, hebtgevoel voor dienstverlening, bent commercieel ingesteld en hebtleidinggevende kwaliteiten. Zaken regelen doe je graag en je hebt geen9-5 mentaliteit. Tenslotte ben je flexibel, creatief en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

- diploma Leisure (niveau 3) of een opleiding op vergelijkbaar niveau.
Een intakegesprek kan bepalend zijn voor je toelating.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt gaan werken en op de arbeidsmarkt doorstromen naar het management of verder gaan als ondernemer. Ook kun je doorstromen naar een HBO-opleiding, zoals Hospitality, Eventmanagement, Vrijetijdsmanagement of HBO Toerisme. Ook andere HBO-opleidingen zijn mogelijk.