ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

Meewerkend horeca ondernemer

Niveau 4

Je restaurant zit de hele week volgeboekt. En je gastvrouw heeft zich vandaag ziek gemeld. Dat regel je eerst. Daarna trek je je even terug om de facturen te controleren. Je sommelier vraagt hoe het met de voorraad witte wijn zit. Gisteren gearriveerd, zeg je. Als meewerkend horeca ondernemer kun je alle kanten op. Een eigen bedrijf in de horeca of aan de slag als leidinggevende in een horecabedrijf. Het kan allemaal. Je bewaakt de financiën, doet inkopen, geeft leiding en zet het bedrijf op de kaart. Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid.

Werk je graag op leidinggevend niveau met mensen in een dynamische omgeving? Kies dan voor de opleiding Meewerkend horeca ondernemer. De opleiding richt zich op management, ondernemerschap en excellente dienstverlening op het gebied van restaurants. Alle aspecten van een restaurant komen aan bod. Daarom ga je ook aan de slag met praktische vakkennis.

De opleiding Meewerkend horeca ondernemer is een afgeleide van de opleiding Manager/Ondernemer horeca bol niveau 4. De opleiding duurt 3 jaar. De focus ligt bij deze opleiding meer op de business management aspecten van een restaurant i.p.v. een hotel. 

Toelatingseisen

Je bent ouder dan 16 jaarJe hebt een vmbo-diploma theoretisch, gemengde of kaderberoepsgerichte leerwegHet advies is een vakkenpakket met economie, wiskunde en een tweede vreemde taalJe hebt een overgangsbewijs havo of vwo 3-4Je hebt een diploma mbo niveau 2.

Toekomstmogelijkheden

Met je diploma Meewerkend horeca ondernemer op zak kun je zo aan de slag als leidinggevende bij bedrijven in de horeca (restaurants) of cateringorganisaties. Een baan bij een instelling of een ziekenhuis kan ook. Of je begint gewoon je eigen bedrijf. Maar je kunt ook verder leren en jezelf verder ontwikkelen. Met het diploma kun je doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of een opleiding in de economie.